Kläder vid jakt

När man jagar är det viktigt att ha rätt kläder på sig. Dels behöver man smälta in i omgivningen och dels behöver kläderna hålla ordentligt och stå emot hårt väder. Dessutom behöver man ha fickor och plats för olika saker och ting som man använder under jakten. För att inte synas och skrämma bort djuren brukar man vid jakt använda kamouflagekläder. När man väljer kamouflagekläder bör man anpassa dem till säsong och var man ska jaga. Är det exempelvis i skogen så kan man använda sig av klassiska gröna kamouflagekläder, men om det är vinter och mycket snö så är det bättre att använda vita. Även om det är sommar och varmt ute bör man dock tänka på att ha slitstarka kläder eftersom man ofta ligger ner vilket kan slita på kroppen om det sker i hög utsträckning.

Det kan också vara bra att ha en ordentlig mössa eller keps när man jagar. En skärm är alltid bra eftersom det underlättar om det är soligt. Det kan också vara en bra idé att ha solglasögon av bra kvalitet. Skorna är kanske det viktigaste av allt; när man jagar går man ofta väldigt långa sträckor på våta ytor och ojämna underlag. Att ha fel sorts skor kan förstöra en hel jaktdag. Man bör skaffa någon typ av kängor och de ska alltid vara vattentäta. Det sparar en många problem som jägare.

Det kan också vara bra att skaffa någon typ av underställ. Även om det är sommar kan man ibland behöva hålla utkik under natten och eftersom man måste vara tyst och stilla så kan det vara svårt att hålla uppe kroppsvärmen. Det är också bra att ha hängslen på sig så man slipper att hela tiden rätta till byxorna. Handskar är också väldigt skönt att ha eftersom de ger ett bättre grepp kring vapnet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *