Jakt och utrustning

När man jagar finns det förutom geväret en hel del utrustning som man behöver eller som helt enkelt kan vara bra att ha. Något som är av högsta vikt är att man har ett par bra hörselskydd. När ett skott går av låter det väldigt högt och jagar man regelbundet utan hörselskydd så kommer det garanterat att leda till hörselskador och tinnitus. Dessutom är det alltid bra att ha en ordentlig kniv till hans som man kan använda till lite av varje.

Man behöver också ofta en ryggsäck där man kan ha sina tillbehör så som matsäck och vatten, och lite kaffe så klart. Sen är det ofta skönt att ha en hopvikbar stol med sig så man då och då kan sätta sig att vila utan att bli fuktig. Man behöver även slaktutrustning som jägare.

När man är hemma är det också lag på att vapnet är inlåst, och det ska vara plockat i olika delar som förvaras i olika skåp. Man bör därför skaffa sig ett ordentligt vapenskåp som tillåter att man på ett säkert sätt kan förvara sina vapen utom räckhåll för barn och inbrottstjuvar.

Något som blir allt viktigare inom jakten är också jaktradion. En jaktradio gör att man kan kommunicera med andra i jaktlaget utan att behöva använda sig av mobiltelefoner. Det underlättar rejält när man har fått syn på en rejäl bjässe till älg.

Har man jakthund bör man även se till att hunden har en skyddsväst på sig ifall den skulle springa på rovdjur såsom varg eller vildsvin. Det har många gånger förekommit att hundar har dödats av vargar under jaktsäsonger. Hunden förstår nämligen inte att vargarna är farliga, eftersom de för hunden ser ut som ett gäng andra hundar. Även om man använder kamouflagekläder när man jagar är det bra att ha ett väl synligt plagg så att andra jägare kan se en.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *